Zoeken in deze blog

vrijdag 16 april 2010

Vakantiehuis Périgord Dordogne

Dit vakantiehuis dateert uit de 16e en 18e eeuw en is in de 20e eeuw aanpast met modern comfort maar verder geheel in authentieke stijl gehouden.

Slechts weinig gebieden in Frankrijk hebben de bezoekers zoveel te bieden als de Périgord. Het vriendelijke en afwisselende landschap, de beroemde gastronomie, het rijke verleden, de vele kastelen, de rivieren Dordogne en Vezère. Centraal in dit gebied, op een plaats, waar 5 kastelen vanaf hoge rotsen neerkijken op het brede dal van de Dordogne, ligt het dorp Beynac. ('één van de mooiste dorpen van Frankrijk') en het gelijknamige 12e eeuwse kasteel.


Vanaf het huis loopt of rijdt u slechts 800m. naar de rivier en naar het dorp met een klein winkelcentrum of diverse restaurants, op maandag een markt met lokale producten.
Vanuit het huis kijkt u uit op de beroemde tuinen van kasteel Marqueyssac. De kastelen Castelnaud, Fayrac, Milandes, Lacoste bevinden zich op zicht-afstand.
U kunt kanoën op de rivier, wandelen, fietsen, de middeleeuwse stad Sarlat of de vestingplaatsjes Domme en Monpazier bezoeken. Of gewoon 'thuisblijven' op het eigen terrein van 8ha en genieten van het zeer beschut gelegen zwembad en de vele terrassen rond het huis.

Max. 12 personen.

Meer informatie over deze luxe vakantiewoning vindt u op de website van Belvilla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten